Bij Amsterdam wonen, maar toch een betaalbare woning?

Wie wil er niet zijn eigen koopwoning hebben die mooi in Amsterdam is gelegen. Naast dat je hier zelf prachtig kunt wonen, betaal je ook geen bakken met geld aan huur en bezit je in een waardevolle woning voor de toekomst. Maar helaas is een koopwoning in Amsterdam voor de meeste mensen ook geen realistische optie. Wat vaak wel een goede mogelijkheid is, is een woning kopen in de buurt van Amsterdam.

Waar kan ik het beste een koopwoning kopen dichtbij Amsterdam?

Er zijn natuurlijk veel mooie gebieden en steden in de buurt van Amsterdam om te wonen, maar het is wel slim om de juiste keuze te maken. Haarlem is bijvoorbeeld een mooie stad om te wonen, maar Haarlem is de laatste jaren al flink in populariteit gegroeid en ook hier zijn de huizenprijzen flink gestegen, waardoor huren voor veel mensen in deze stad een stuk aantrekkelijker maakt dan kopen.

Maar toch zijn er in de buurt van Amsterdam nog genoeg andere mogelijkheden. Zo zijn er ook verschillende nieuwbouwprojecten in Westzaan, waar je op slechts een klein half uur, met de auto of ov, van Amsterdam af woont. Hoewel je liever in het centrum van Amsterdam had gewoond is het nog steeds op korte afstand, maar heb je ook een grotere woning, een betaalbare woning en een mooie nieuwbouwwoning.

Andere interessante plekken in de buurt van Amsterdam zijn Zaandam of bijvoorbeeld Almere. Maar een andere goede keuze is om bijvoorbeeld in een rustiger gedeelte, in een dorp, te gaan wonen tussen Amsterdam en Utrecht. Ook hier kun je lekker ruim wonen, terwijl je snel bij steden als Amsterdam en Utrecht bent.

Kan ik beter wachten met het kopen van een woning? 

De huizenprijzen zijn al een lange tijd hard gestegen en helemaal in een omgeving als in Noord-Holland. Hoewel sommige mensen zeggen dat die hard stijging een keer zal stoppen, groeit de vraag nog steeds verder door en schreef NU.nl begin dit jaar ook nog dat het slim is om nu nog een huis te kopen. Ook tijdens de huidige crisis lijkt de vraag naar woning nog verder te stijgen. 

De prijzen van woningen zijn puur afhankelijk van vraag en aanbod. Want zo lang als er mensen bereid zijn om meer geld neer te leggen voor een woning, zullen de prijzen ook niet omlaag gaan. Om de vraag te beantwoorden of je beter kunt wachten is dus lastig antwoord te geven. Enerzijds kan het slim zijn wanneer de woningmarkt toch in zal zakken. Maar omdat dat maar sterk de vraag is, kan het ook maar zo zijn dat de prijzen nog lang doorstijgen.