De duurste uitgaven voor je auto

Een auto geeft je veel vrijheid en rijplezier. Helaas is een auto ook een vrij dure investering. Naast de aanschaf van een auto heeft de auto ook een verzekering en onderhoud nodig wat soms aardig in de kosten kan lopen. Houdt hier dus ook rekening mee in je budget. Hieronder lees je wat de duurste reparaties zijn voor je auto.

1. Versnellingen
Een van de belangrijkste onderdelen van een (schakelauto is uiteraard de versnellingsbak. Mocht deze niet goed werken kan dat grote gevolgen hebben. Het vervangen van de bak kan al gauw €2.000,- tot €7.000,- kosten.


2. Motor
Het repareren van een motor kan vaak een tijdrovende klus zijn en daardoor ook erg prijzig. Motoren van auto’s hebben erg veel onderdelen waar iets mis mee kan zijn. Het aantal uren van een vakman wat hierin gaat zitten kan oplopen en daarmee ook de kosten oplopen. Probeer dus het onderhoud van je motor altijd op tijd uit te voeren. Het repareren van een motor kan al gauw oplopen tot €7.000,-.

3. Distributieriem
Het onderhoud van een distributieriem moet je ook niet uitstellen. Als dit namelijk te lang niet vervangen wordt komt er onherstelbare schade. Het vervangen van een distributieriem kost ongeveer €1.000,-.

4. Versleten remblokken
Naast dat je wil zorgen dat alle motorische onderdelen goed werken is het ook belangrijk dat de onderdelen waarmee je je auto tot stilstand brengt goed werken. Zo moet je op tijd je remblokken vervangen. Let ook op de achterremmen van je auto. Nieuwe remblokken kosten ongeveer €600,-.

5. Lakschade
Een van de goedkopere reparaties is het fixen van de lakschade van je auto. Dit kan heel gemakkelijk gedaan worden door middel van spotrepair. Het is natuurlijk het mooiste als jouw auto er piekfijn uitziet. Een lakschade kan al gefixed worden voor €100,-.