De meest voorkomende oogproblemen

Vandaag de dag krijgen we steeds meer te maken met diverse oogproblemen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bijziendheid, verziendheid maar ook droge ogen. De meeste problemen kunnen opgelost worden door het dragen van een bril- of lenzen. Ook een ooglaserbehandeling zou een optie kunnen zijn. De meest voorkomende oogproblemen nemen we met je door.

Bijziendheid

De eerste veelvoorkomende oogprobleem is bijziendheid. Dit wordt ook wel in de medische wereld myopie genoemd. Wanneer je hier last van hebt kun je goed zien van dichtbij maar veraf is dan het probleem. Je ziet niet scherp. Wanneer je er last van hebt knijp je vaak jet ogen en ga je dichter bij bijvoorbeeld de televisie zitten om het goed te kunnen zien. BIjziendheid is een probleem dat tegenwoordig steeds vaker voorkomt. Dit komt onder andere door het vele gebruik van schermen. Het is te behandelen met behulp van een atropine behandeling of het dragen van nachtlenzen.

Verziendheid

Verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd is een aandoening waarbij je niet goed kunt zien van dichtbij. Het is vaak te herkennen wanneer je een tijdschrift niet duidelijk meer kunt lezen en vaker hoofdpijn ervaart. De oplossingen voor verziendheid is het dragen van een bril- of lenzen maar je kunt er ook voor kiezen om je ogen te laten laseren.

Droge ogen

Wanneer je ogen een slechte bevochtiging hebben kunnen er droge ogen ontstaan. Je kunt een branderige gevoel ervaringen maar het kan ook gaan tranen. Slechte bevochtiging van de ogen komt vooral doordat de traanproductie een stuk lager is dan het hoort te zijn. Soms komt het ook door een minder goed werkende traanlaag. Om er zo min mogelijk last van te hebben kun je een paar dingen doen. Je kunt gebruik maken van oogdruppels, welke je gewoon eenvoudig in de drogisterij kunt kopen. Probeer om voldoende met je ogen te knipperen en zorg dat wanneer je lenzen draagt, deze een tijd minder lang draagt. Lees er hier meer over en hoe je het kunt verhelpen: https://www.floaterlaser.com/oogheelkundige-aandoeningen/droge-ogen-sicca/

Wat te doen bij oogproblemen?

Wanneer je problemen aan de ogen ervaart is het zeer belangrijk om hier zo snel mogelijk naar te laten kijken. In veel gevallen kun je terecht bij de opticien. Zeker wanneer het bijziend- of verziendheid betreft. Gaan de klachten gepaard met pijn is het aan te raden om contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je dan eventueel doorsturen naar een oogarts.

Tags: