Motoren en toebehoren

Of je nu al in het bezit bent van een motor of er een wilt gaan aanschaffen zoals bijvoorbeeld de Harley Davidson V-Rod , het is altijd handig om er wat meer over te weten. Denk aan motor onderdelen zoals bougies,remvloeistof,spiegels,schokbrekers etcetera. Of het onderhoud van je motor. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe je je motor onderhoudt. Zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Denk aan regelmatig je remvloeistof bijvullen,je spiegels schoonmaken en bijstellen,je kettingen smeren en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Hieronder volgen een aantal tips waar je aan kunt denken.

Je motor leren kennen

Als je in het bezit bent van een motor is het goed om te weten wat voor onderdelen een motor nu eigenlijk heeft. Zo is het veel makkelijker om te weten of alles nog naar behoren werkt. Maar ook hoe je je motor nu precies kunt onderhouden. Dat is natuurlijk belangrijk om te weten want zo kun je zo lang mogelijk van je motor genieten en gebruik maken. Om je motor goed te onderhouden is het goed om te weten dat een bougie ervoor zorgt dat je motor gaat draaien. Uiteraard bevat een motor ook een eigen motor om ervoor te zorgen dat deze kan rijden. Goede spiegels om mee achteruit te kijken mogen niet ontbreken.

Ook bevat een motor kettingen. Die je overigens goed moet onderhouden door ze regelmatig te smeren. Ook heeft een motor een luchtfilter. Deze zorgt ervoor dat de aangezogen lucht wordt gezuiverd van ongewenste stoffen. Een motor heeft banden om op te rijden, maar het is natuurlijk belangrijk deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat ze altijd de juiste spanning hebben.

Ook heeft een motor balhoofdlagers. Dit zijn kogeltjes in een ring die ervoor zorgen dat je je stuur soepel kunt bewegen. Zo kun je altijd soepel en gemakkelijk blijven rijden op je motor wanneer je onderweg bent.

Je eerste rit

Als je goed op de hoogte bent van je motor en de onderdelen is het tijd om te beginnen aan je eerste rit. Misschien wil je nog wat extra onderdelen kopen zoals een motor spiegel aluminium. Zorg ervoor dat deze goed schoon zijn en juist afgesteld zodat je veilig de weg op kunt. Heb je een Harley Davidson in je bezit dan zou je altijd kunnen kijken naar Harley Davidson toebehoren. Zo ben je ervan verzekerd dat je alle benodigde onderdelen hebt. Kijk altijd of je de juiste zadeltassen in bezit hebt. Het is natuurlijk fijn om al je spullen veilig mee te kunnen nemen.

Je motor onderhouden

Je motor goed onderhouden is onwijs belangrijk. Je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Als eerste moet je je motor regelmatig wassen en schoonmaken. Dit kan al makkelijk door een drupje badschuim in lauwwarm water te doen. Ook moet je altijd opletten dat je handvatten genoeg grip hebben. Dit maakt je reis een stuk veiliger. Check ook altijd of je schokbrekers goed werken. Toe aan nieuwe? Bekijk dan bijvoorbeeld de schokbrekers RD222. Zo weet je zeker dat je die hobbels op de weg aan kunt en niet door elkaar wordt geschud. 

 

Tags: