Draag jij een bril, of misschien lenzen en ervaar jij dit als vervelend? Je kunt er voor kiezen om deze niet meer te hoeven dragen als je een ooglaserbehandeling ondergaat. Een gespecialiseerd oogarts zal je ogen behandelen waardoor je zicht weer beter wordt. Met een ooglaserbehandeling kunnen brillen en lenzen zomaar verleden tijd zijn. De meeste mensen zijn geschikt voor zo’n behandeling maar sommige niet. Ook zitten er natuurlijk altijd risico’s aan vast. Het heeft voor- en nadelen. We geven je wat meer informatie met betrekking tot de ooglaserbehandeling
Hoe werkt een ooglaserbehandeling?
Als er een ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd zal er een laser op microscopische wijze een laagje van de derde laag van het hoornvlies worden verdampt. Het gebogen licht wordt daardoor anders. De bolling van het oog wordt groter gemaakt bij verziendheid. Heb je last van bijziendheid dan zullen de bolling afvlakken. De gebruikte laser heeft ultraviolet licht. Hierdoor kan het hoornvlies verdampt worden. De lichtpulsen zijn van korte duur waardoor de behandeling vrij secuur uitgevoerd kan worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt er altijd eerst gestart met een vooronderzoek. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of er alternatieven mogelijk zijn en of je daadwerkelijk geschikt bent voor de behandeling. De behandeling wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerde oogarts. Zo zijn de risico’s minimaal.
Is ooglaseren voor mij geschikt?
Een ooglaserbehandeling is in principe voor iedereen geschikt die tussen de 20 en 50 jaar is. Verder mag de afwijking tussen de -10 en +4 zijn. De cilindrische sterkte mag niet meer zijn dan -6. Je bent niet geschikt voor het laseren van je ogen wanneer je een aandoening hebt aan je hoornvlies. Heb je last van regelmatige oogontstekingen, glaucoom of heb je een suikerziekte? ook dan ben je niet geschikt voor een ooglaserbehandeling. Zwangere vrouwen mogen de behandeling ook niet ondergaan.
De risico’s van een ooglaserbehandeling
Iedere behandeling kent risico’s. Zo ook de ooglaserbehandeling. toch hoef je je eigen hier niet druk om te maken want bij slechts 1% van de mensen ontstaan er bijwerkingen. Een ontzettend laag percentage dus. De bijwerkingen die voorkomen zijn schitteringen, halo’s, lichtgevoeligheid en schaduwbeelden. Dit is nooit blijvende schade want na enkele dagen verdwijnen de klachten automatisch. Andere risico’s die er zijn is dat je mogelijk hoornvlies beschadiging kan oplopen, aderlijke blokkades of netvliesloslating.
Ooglaseren kosten bekijken? Zoek online een kliniek op en bekijk de prijzen op de website!