Sloep huren in Amsterdam – Waar moet je op letten?

Je hebt bedacht dat je met familie een dag gaat varen in Amsterdam. Super leuk! Alleen waar ga je de sloep huren in Amsterdam? Er zijn zoveel aanbieders dat je het lastig vindt om een keuze te maken. En dat is logisch, er zijn namelijk allerlei zaken waar je op moeten letten voordat je een sloep huurt.

Je maakt het je zelf gemakkelijk door op de punten te letten die hieronder staan omschreven. Voor iedere groep is de keuze anders, afhankelijk van groepsgrootte, andere activiteiten op dezelfde dag en portemonnee.

Hoe groot is jouw groep?

Laten we beginnen met de groepsgrootte. In Amsterdam mogen er niet meer dan 12 personen in een sloep. Als je zelf wilt varen tenminste. Je kunt natuurlijk meegaan met een rondvaartboot, maar zelf varen is natuurlijk veel leuker. Bovendien ben je eigen baas en bepaal je zelf de vaarroute. Ben je met meer dan 12 personen? Dan is het ook leuk om twee of drie sloepen te huren. Je kunt bijvoorbeeld stops inplannen zodat je wisselt van samenstelling.

Welke opstapplaats is handig?

Bij een sloep huren in Amsterdam is de opstapplaats van belang. Je kunt namelijk overal in Amsterdam een sloep huren. Kom je aan op Amsterdam Centraal? Dan wil je natuurlijk niet helemaal in Amsterdam zuid opstappen. Bekijk dus goed of de opstapplaats in de buurt ligt van het station waar je aankomt of waar je makkelijk kunt parkeren. Dat scheelt soms 45 extra reistijd en dat is het laatste wat je wilt tijdens een dagje uit.

Misschien ga je na het varen nog wel iets anders leuks doen in Amsterdam. Varen is heel goed te combineren met een bezoek aan een museum, een wandeling door de stad of een gezellige lunch op een van de gezellige terrassen van Amsterdam. 

Wat zijn de tarieven?

Je hebt vast al nagedacht over het budget wat jullie hebben voor het dagje uit in Amsterdam. Bij veel verhuurbedrijven betaal je een vast bedrag per dagdeel of per uur. Heb je zoals hierboven beschreven een extra activiteit in de hoofdstad gepland staan? Dan is anderhalf uur varen prima! Wil je graag wat langer varen en ben je van plan om hapjes en drankjes mee te nemen? Huur dan een sloep voor minimaal drie uur.

Elektrisch varen of niet?

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor elektrisch varen. Wel zo milieubewust! Het is een prettig idee dat je de stad niet vervuilt als je een leuke dag op het water spendeert. Bovendien zijn de elektrische motors fluisterstil en kun je goed bijkletsen met je zus, neef of oom.

Nu heb je voldoende tips om jouw sloep verhuurbedrijf goed te kiezen. Succes en alvast veel vaarplezier!