Voordelen van personal training Amsterdam

Trainen zonder een plan kan aanvoelen als rijden zonder kaart. De auto rijdt wel, maar je weet niet zeker waar je naartoe gaat.

Wat zijn je doelen?

Elk doel vereist een andere weg, of plan, om er te komen. Een van de voordelen van persoonlijke trainingssessies is dat ze u helpen een plan te ontwikkelen om sneller resultaten te boeken.

Naarmate u groeit, kunnen ze u helpen uw schema met u mee te laten groeien om resultaten te behouden.

U hoeft geen tijd meer te verspillen aan activiteiten waarmee u niet de resultaten behaalt die u wilt.

Waarom Personal Training Werkt #2 – Voorkom blessures

Een ander voordeel van een personal trainer is dat hij u traint in de perfecte vorm.

Ze leren u over:

– Vorm

– Techniek

– Houding

Het aanleren van de juiste vorm en techniek kan voorkomen dat u uzelf verwondt tijdens uw tijd in de sportschool of thuis.

Waarom personal training werkt #3 – Verantwoording

U bent een mens. U houdt misschien ook van late snacks en Netflix. Met een personal trainer heeft u iemand om verantwoording aan af te leggen, iemand die op u wacht in de sportschool om u te helpen trainen.

Uit een reeks focusgroepen is gebleken dat een motiverende personal trainer klanten inspireert om het werk te blijven doen dat nodig is om beter te worden.

Dit is een van de voordelen van groepstraining.

Ook al deelt u een personal trainer, toch streeft iedereen ernaar zich te verbeteren, net als uzelf. Ze kunnen u motiveren om door te gaan en met u praten als u de sportschool binnenloopt.

Verschillen tussen personal training en personal coaching

Een personal fitness trainer traint uw lichaam om fitter te worden. Een personal fitness coach vergemakkelijkt de groei op uw gezondheidstraject.

Wat houdt dat in?

Personal fitness coaching is holistisch.

Ze heeft een muur in haar training geraakt – maar de muur is meer dan het niet weten van de juiste oefeningen om sterker te worden. Een fitness coach kan haar helpen de muur te identificeren, en haar stimuleren om zich aan te passen.

Dit proces is geen wandeling in het park, maar het kan grote dingen doen voor haar welzijn op weg naar het bereiken van haar doelen.

Tip: personal trainer Amsterdam

Wat een personal coach anders kan doen dan een personal trainer

Een belangrijk verschil tussen een personal trainer en een personal fitness coach is dat een personal coach het verschil kent tussen wat een klant wil, en wat hij nodig heeft.

Misschien heeft ze een andere levensstijl nodig. Misschien moet ze haar perspectief veranderen van een enkel doel naar een levenslange verandering.

Deze verandering kan helpen om nieuwe gewoonten te behouden.

Een persoonlijke fitness coach graaft dieper

Een persoonlijke fitness coach kijkt niet alleen naar wat er in de sportschool gebeurt. Hij of zij geeft u de voordelen van personal training met een extra diepgang die leidt tot meer holistisch welzijn.

Een fitness coach kijkt naar uw levensstijl, keuzes en motivaties. Om uw limiet te vinden, moeten ze kijken naar de wegversperringen voor uw succes.

Een fitness coach kan vragen stellen als:

Waarom bewegen uw spieren op deze manier?

Waar draagt u uw stress vandaan?

Waar komt die stress vandaan?

Elke persoonlijke fitness trainer is anders. Ze zullen misschien niet elke rep noemen of elke vorm complimenteren, maar ze zullen goed opletten hoe je beweegt en waarom. Dan kunnen ze je op iets specifieks wijzen en heb je het ah-ha moment waar je naar op zoek was.

En hier komt de introspectie.

De vragen die ze stellen, de occasionele stilte, de op maat gesneden opleiding, zullen je ertoe aanzetten je lichaam en je motivatie te evalueren.

Dit is het begin van een levenslange wellness reis.

Een persoonlijke fitness coach voegt de juiste hoeveelheid stress toe

Wanneer een fitness coach u tegen de muur brengt die u ervan weerhoudt om te verbeteren, zetten ze uw systeem opzettelijk onder druk. Dit proces wordt hormese genoemd: een gunstige reactie op stress.

We zeggen niet dat dit proces leuk is. Als we beter bewegen, wordt bewegen leuker.

Een persoonlijke fitness coach zal u leren hoe u goed kunt bewegen. Oefeningen gaan van iets om te verdragen naar iets waar u plezier aan beleeft.

Een persoonlijke fitness coach neemt u mee op een levenslange reis